Een pet breien: hoe begin je eraan & waar moet je op letten?

Wil je een leuk creatief project om aan te beginnen? Dan is het breien van een pet een geweldige optie. Dit creatieve project heeft een spetterend resultaat en is leuk voor jezelf, maar natuurlijk ook ideaal om cadeau te doen. Wil je weten hoe je zelf een pet kunt breien en waar je op moet letten bij dit project? In dit artikel lees je alles over het breien van een pet.

pet breien

Een goed patroon

Het maakt niet uit of je een ervaren breister bent of dat je voor het eerst de breinaalden oppakt, iedereen kan een pet breien. Je hebt hier simpelweg een goed patroon voor nodig. Je kunt een patroon voor een pet in een breiboek vinden, maar vandaag de dag zijn er ook online goede opties. Zo kun je online een geschreven patroon vinden voor een pet, maar is het ook mogelijk om middels video instructies een pet te breien. Wanneer je minder ervaren bent in breien, is het volgen van een video instructie de beste manier om succesvol een pet te leren breien.

De juiste wol

Voor ieder project dat je wilt breien, is het verstandig om goed na te denken over de wol die je wilt gebruiken. Dikke wol is bijvoorbeeld perfect voor een sjaal of een kleed, maar wellicht te dik voor een luchtige pet. Wil je juist een warme pet om in de winter te dragen? Dan is een dik garen juist wel geschikt. Zorg dat je goed in kaart hebt wat voor pet je wilt gaan maken. Je kunt dan bewust de juiste wol kiezen. Zoals altijd geldt, hoe dunner de wol, des te kleiner de naald die je kunt gebruiken en des te langer het project duurt.

gebreide pet

Let op de pasvorm

Maak je een pet voor jezelf, voor je vriend(in) of voor je (klein)kind? De hoofdomtrek van een kind is natuurlijk kleiner dan een volwassene. Voordat je aan jouw project begint, start je met het opmeten van de hoofdomtrek. Ook kun je de lengte van de oren tot de kruin opmeten. Deze informatie is belangrijk om zo de juiste pasvorm te kunnen garanderen. Wanneer je zelf een project start, is het natuurlijk wel zo fijn dat je de zelfgebreide pet ook daadwerkelijk kunt dragen.

Zelf een pet breien is een leuk project om mee te starten, en het is natuurlijk een pak leuker dan zomaar een nieuwe pet kopen op een site als Snapbacks.nl natuurlijk. Je kunt dun katoen gebruiken om een luchtige pet voor in de zomer te breien. Wil je een leuk project voor in de winter? Gebruik dan dikke wol en brei een warme winterse pet. Maak gebruik van bovenstaande tips om zelf succesvol een pet te breien. Dit is leuk voor jezelf, maar het resultaat is natuurlijk ook leuk om cadeau te doen aan een ander.